Luidsprekers kunnen de beste en slechtste beslissing zijn die iemand kan maken. Dit kan veel dingen betekenen, maar het komt erop neer dat het belangrijk is dat je kijkt naar de situatie waarvoor je een luidspreker moet kopen. Zo kan een luidspreker voor een feest heel leuk zijn, maar die heeft andere eisen dan passieve speakers voor bijvoorbeeld een klaslokaal. Kijk daarom eerst naar de verschillende speakers die er zijn voordat je besluit er eentje te bestellen!

Voor in het klaslokaal

Voor in het klaslokaal zijn passieve speakers het beste. Dit zijn speakers die met een draad aangesloten zitten op een versterker of receiver en zijn niet los te gebruiken. In normale taal zou dit een ‘gewone’ speaker zijn zoals veel mensen het kennen. Luidsprekers komen er in veel soorten en maten, maar zolang je weet wat het beste is voor de situatie waarvoor je de speaker koopt, kan je ook zorgen dat het niet fout kan gaan met waar de een eigenlijk voor is bedoeld terwijl je een compleet andere aankoop hebt gedaan. Passieve speakers zijn daarom het beste voor een klaslokaal, omdat je deze daadwerkelijk aan moet sluiten. Ze kunnen dus niet gestolen worden door losbandige 12-jarigen die het grappig lijken een speaker van een paar honderd euro te stelen.

Voor op een feest

Voor op een feest zijn speakers die je kan ‘connecten’ met je mobiel het beste. Je kan deze speakers makkelijk besturen en ze zijn vanaf een redelijke prijs te koop. Echter, hoe hoger de prijs hoe beter de kwaliteit, zeker wanneer het gaat om luidsprekers voor een groter event zoals een festival. Dan is het al helemaal van belang dat je goede speakers hebt, waarbij het geluid niet ontzettend slecht is. Dan is een duurdere speaker vanzelfsprekend, maar dit wordt vaak ook geleverd door de plek waar het event wordt gehouden. Er is er voor iedere situatie wel een geschikte, je moet alleen goed je onderzoek ernaar doen!