Tegenwoordig is het hebben van een online business erg populair. Je ziet dan ook steeds meer jonge ondernemers hieraan beginnen. Dit komt omdat een online onderneming enorm veel voordelen met zich meebrengt. Zo ontloop je kosten van het pand, heb je vaak een groter bereik en zul je meer sales kunnen maken. Ook is het opstarten hiervan relatief eenvoudig vergeleken met een fysieke winkel. Wanneer je zo’n business opstart, en je biedt producten aan, dan zul je ervoor moeten zorgen dat deze bij de klant komt. Hiervoor kun je een fulfilment inschakelen of je pakketten zelf opsturen. Echter is het hierbij erg belangrijk om over de juiste dozen te beschikken en daar lees je in deze tekst meer over.

 

Waarom is de juiste doos zo belangrijk?

Je zult je vast afvragen waarom een verzenddoos dan zo’n belangrijk aspect is. Wanneer je producten naar de klant moet sturen wil je dat deze natuurlijk zonder schade aankomt. Om de kans op schade te minimaliseren zijn goede dozen van optimaal belang. Je pakketje komt namelijk langs enorm veel handen voordat deze daadwerkelijk bij de klant terecht komt. Ook gaan niet alle bezorgers even voorzichtig met pakketjes om. Een goede verzenddoos is dus enorm belangrijk en al helemaal wanneer je kwetsbare producten verstuurd.

 

Wat zijn dan goede dozen?

Om goede dozen voor je producten te vinden zul je rekening moeten houden met een aantal aspecten. Zo hangt het erg af van het type product dat je wilt verzenden met de doos. Je hebt dan ook twee diverse soorten dozen. De meest gebruikte dozen hierin zijn de enkel en dubbelgolf. Het verschil zit hem hierin in de dikte van de doos. Zoals de naam al zegt is enkelgolf minder stevig als dubbelgolf. Wanneer jij een product hebt die totaal niet kwetsbaar is, bijvoorbeeld een knuffel, dan is een enkelgolf een prima oplossing. Voor overige producten die bijvoorbeeld wel kwetsbaar zijn is het sterk aan te raden om voor dubbelgolf te gaan. Op het gebied van afmetingen is het belangrijk om zowel in de lengte, breedte als hoogte een speling van zo’n 1cm aan te houden. Zo kan de klant het pakket eenvoudig uitpakken, en kan het product niet verschuiven tijdens het transport. Wanneer je een product hebt die geen standaard maat bevat, kan het zijn dat deze niet zo wordt verkocht. Je kunt dan dozen op maat laten produceren. Hierbij kun je de juiste maten doorgeven en worden deze precies gemaakt aan de hand van jouw wensen.