Jij bent de trotse eigenaar van een sieraden webshop. Je hebt de mooiste sieraden verzameld bij een groothandel of zelf gemaakt, maar nu is het tijd om je sieraden te verzenden. Hoe kun je het verzenden van sieraden het beste aanpakken? Dat lees je in deze blog.
 

Veilig en secuur

Sieraden zijn heel delicaat en kunnen gemakkelijk breken of kapotgaan. Daarom is het belangrijk om de sieraden veilig te verzenden. Dit doe je het snelst door opvulmateriaal in de verzenddoos te stoppen. Dit opvulmateriaal zorgt ervoor dat de sieraden stevig blijven zitten en niet rondstuiteren tijdens het vervoer.

Je kunt voor noppenfolie kiezen als opvulling. Of juist voor luchtkussenzakjes. Deze materialen zijn vooral functioneel. Wil je van de verpakking iets bijzonders maken? Kies dan juist voor tissuepapier in een opvallende kleur. Tissuepapier geeft je verpakking een chique uitstraling.
 

Schoon en droog

Je wilt graag je producten beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals water of vuil. Het is daarom handig om ieder product in losse foliezakjes te verpakken. Het materiaal van foliezakjes is zeer stevig en doorzichtig. Zo ziet je klant in een oogopslag haar product, maar wordt het product wel waterdicht beschermt tegen water en vuil. Je kunt er ook voor kiezen om hersluitbare plastic zakjes te gebruiken. Zo kan de klant het zakje ook gebruiken om de sieraden thuis veilig in te bewaren.
 

Geschenkdoos

Bied je een cadeauservice aan? Dan is het extra feestelijk om de sieraden te verzenden in een geschenkdoos. Je kunt hiervoor reguliere geschenkdozen gebruiken of juist een gepersonaliseerde geschenkdoos met je eigen kleuren en logo. En eventueel een leuke tekst aan de binnenkant. Zo maak je een speciale ervaring van het uitpakken van de sieraden.
 

Verzendverpakking

De verzendverpakking is ideaal om een statement mee te maken. Je kunt heel gemakkelijk en snel opvallen door je verzendverpakking te personaliseren. Kies voor een opvallende kleur en quote. Als het pakje op de mat valt, trekt deze meteen de aandacht. Zet ook je social media account groot op de voorkant van de verpakking. Je weet nooit wie de verpakking nog meer ziet en zo worden ze getriggerd om je webshop te bekijken.
 

Extra’tje

Je kunt je verpakking nog extra speciaal maken door er een persoonlijk kaartje aan toe te voegen waarin je de koper bedankt voor haar aankoop. Deze persoonlijke touch kunnen veel mensen erg waarderen. Of wat dacht je van wat confetti in de verzenddoos stoppen? Zo wordt het ontvangen van de sieraden letterlijk een feestje.