Als je dit artikel leest, betekent dit dat jij waarschijnlijk net een huis gekocht hebt. Een woning kopen is een van de grootste investeringen die een mens in diens leven doet en daarom is het belangrijk om deze aankoop goed te verzekeren. Wij laten je graag zien welke woonverzekering je kunt afsluiten om je woongenot te garanderen. Ook laten wij je zien waar je dit kunt doen. Heb je dus nog niets geregeld, dan kun je na het lezen van onderstaande informatie gelijk doorklikken om jouw nieuwe woonverzekering Univé vandaag nog af te sluiten. Reken maar dat dat een stukje gemoedsrust geeft.

Wat is een woonverzekering precies?

Ondanks dat we spreken van een woonverzekeringen, bedoelen we eigenlijk twee afzonderlijke verzekeringen. De eerste is de opstalverzekering. Deze verzekering dekt alle schade die jij oploopt aan je woning als gevolg van brand, lekkage, inbraak of wat dan ook. Wanneer je al deze kosten zelf zou moeten ophoesten, kan je dat diep in de schulden doen belanden. Vandaar dat wij je nadrukkelijk aanraden om een opstalverzekering af te sluiten, omdat je hier onderaan de streep altijd meer profijt van hebt dan dat het je aan geld heeft gekost. Heb je de schade eenmaal opgelopen, dan vis je achter het net. Wacht daarom niet te lang meer met het afsluiten van een opstalverzekering.

De inboedelverzekering

De tweede verzekering die onder de woonverzekering valt, is de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaan is aan jouw spullen. Een ongeluk kan zomaar gebeuren en er is niet veel voor nodig om forse schade op te lopen. Denk bijvoorbeeld aan een kaars die omvalt en een grote schroeiplek veroorzaakt. Ook kan het gebeuren dat je lekkage krijgt in huis waardoor je hele vloerbedekking onder water komt te staan. Met een goede inboedelverzekering kun je deze schade weer laten repareren zonder dat jij daar diep voor in de buidel hoeft te tasten. Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedelverzekering ook de kosten dekt wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Met een goede inboedelverzekering en de nodige veiligheidsmaatregelen, verklein je het risico dat je het slachtoffer wordt van mensen met kwade bedoelingen aanzienlijk.

Je polis online samenstellen

Wanneer je graag een goede woonverzekering wilt samenstellen, kun je zelf eens kijken op de site van Univé. Hier kun je de opstalverzekering Univé kiezen en gelijk een goede inboedelverzekering toevoegen. Het voordeel van deze verzekeraar is dat je geen eigen risico betaalt. Heb je schade opgelopen, dan kun je alle kosten vergoed krijgen. Dat kan je veel geld schelen en dat zul je in dat geval goed kunnen gebruiken. Bekijk ook de overige woonverzekeringen van Univé even. Je kunt bijvoorbeeld de Veilig Wonen verzekeringen checken. Deze stellen je in staat om onderhoud aan je woning uit te besteden. Zo vergroot je je woongenot nog meer.